Εγκατάσταση αστικού σταθμού στο Επιμελητήριο Αρκαδίας

Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2024 η εγκατάσταση σταθμού μέτρησης δεδομένων ποιότητας αέρα και μετεωρολογικών δεδομένων στο Επιμελητήριο Αρκαδίας!

Με την εγκατάσταση του σταθμού θα παρέχονται 

  • Δεδομένα που αφορούν στην ποιότητα του αέρα που αναπνέουμε, όπως διοξείδιο του άνθρακα και αιωρούμενα σωματίδια (PM1, PM2.5 και PM10). Τα αιωρούμενα σωματίδια (Particulate Matter) είναι μικρού μεγέθους στερεά ή υγρά αιωρήματα (π.χ., αφρικανική σκόνη, καπνός τζακιών, άμμος από χωματουργικές εργασίες, κ.ά.) που βρίσκονται διασκορπισμένα στην ατμόσφαιρα και η συστηματική έκθεση σε αυξημένες συγκεντρώσεις έχει αρνητική επίδραση στην ανθρώπινη υγεία.
  • Λεπτομερή δεδομένα για τον καιρό, όπως άνεμος, θερμοκρασία αέρα, υγρασία αέρα, ηλιακή ακτινοβολία, βροχόπτωση, κ.ά. Τα δεδομένα που συλλέγονται θα παρέχονται δωρεάν
  • Στους πολίτες για να είναι γνώστες των δεδομένων καιρού και ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην Τρίπολη.
  • Στα μέλη του Επιμελητηρίου Αρκαδίας για να λαμβάνουν τεκμηριωμένες αποφάσεις ή/και να τα αξιοποιούν σε δικές τους εφαρμογές.
  • Στην επιστημονική ομάδα του έργου στο SoDa – Software and Database Systems Lab για να τα αναλύει, να κάνει προβλέψεις και να εξάγει συμπεράσματα, τα οποία θα μπορούν να αξιοποιηθούν σε επιστημονικές εφαρμογές και σε εφαρμογές κοινής ωφέλειας.

Η πρόσβαση των ενδιαφερόμενων χρηστών στα δεδομένα θα γίνει μέσω κατάλληλης ιστοσελίδας. 

Ευχαριστούμε το Επιμελητήριο Αρκαδίας για τη συνεργασία και τον Πρόεδρο του Γιάννη Τρουπή που είναι πάντα ανοικτός και υποστηρικτικός σε νέες ιδέες!

Scroll to Top